وي در ادامه خاطرنشان کرد: با بررسيهاي انجام شده در سطح سازمان ميراث فرهنگي 6 واحد متمرکز در کنار يکديگر در حوزه حفاظت به عنوان متولي عمل ميکنند، که با تشکيل اين ستاد مديريت اين شش واحد متمرکز شده و اعتبارات نيز تنظيم خواهد شد.
به گفته اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، بخشهاي مختلفي مانند معاونت ميراث فرهنگي، معاونت فرهنگي، يگان حفاظت، پژوهشکده باستانشناسي و حوزه امين اموال در اين ستاد حضور داشته و طرحها و بخشهاي مختلف حوزه حفاظت از آثار تاريخي نظارت خواهد داشت.
وي با اشاره به اينکه ضريب امنيتي فيزيکي و ماهيتي هر يک از آثار تاريخي و حفاظت از آنها به مقدار زيادي افزايش خواهد يافت اظهار داشت: در سالهاي گذشته به اين موضوع کمتر توجه ميشد به طوري که هزينه حفاظت بسيار سنگين بود.
وي با اشاره به اينکه يگان حفاظت در کشور سالانه مبلغي بالغ بر 16 ميليارد تومان هزينه در بر دارد تصريح کرد: اين هزينهها تنها هزينههاي آشکار شامل حقوق پشتيباني و ساير مسايل را در برميگيرد. تنها حوزه حفاظت از استان تهران هزينهاي بالغ بر 9 ميليارد تومان را متحمل ميشود.
به گفته قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، در حال حاضر حوزههاي مختلف سازمان در سطح خود به جايي رسيده که خوشبختانه کثري و بدهي اعتبار نداشتيم بنابراين تعهدي براي دولت نداريم. اما در حوزه حفاظت يک مجموعه قوي ايجاد خواهيم کرد که اعتبارات را نيز کاهش ميدهد.
وي در ادامه تاکيد کرد: در صورتي که اعتبارات عمراني در سال آينده جوابگو باشد سيستمهاي حفاظت الکترونيک و فني در بقيه موزههاي کشور اجرا خواهد شد.
بقايي پيشنهاد کرد: ميتوان سيستمهاي بيسيم را در پايگاههاي ميراث فرهنگي راهاندازي کرد که به وسيله اين سيستم بتوان با ارتباط صوتي بين مرکز فرماندهي و پايگاه ارتباط بر قرار شده و در هر نقطه ارتباط بين مجموعههاي حفاظتي و نظارتي را فراهم کنيم.
وي در پايان افزود: مطالعات حفاظت از آثار و اشيا تاريخي از حدود يکسال و نيم پيش در سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، آغاز شد تا آسيبها و نقاط ضعف و قوت حفاظت از اشيا و آثار موزه تاريخي بررسي شود./118
گزارش تصويري
انتهای پیام/